Gıda krizi tehdidine yerli çözüm üretilecek
7 Çarşamba, Şubat 2024 amca g Ünlü TİDER konutlarının sahibi olduğu Beykoz Ü Üniversite ‘ nde G Gıda Bankacılığı Zirvesi ‘ gerçekleştirilecektir. “ Gi dağ Güvenliği ve gıdaya adil erişimi tehdit eden en kritik konular tartışılıyor ve analiz ediliyor. O öneriler tartışılacak. Zirvede Küresel Gıda Bankacılığı Ağı’nın deneyimlerini paylaşacak olan Gabriela A. Kafarhire, 6 Şubat depreminden bir yıl sonra gerçekleştirilen zirvenin Türk halkının gücünün kanıtı olduğuna dikkat çekiyor.
Küresel Gıda Bankacılığı Ağı Türkiye’nin Türkiye’si ‘ Temel İhtiyaç Derneği (Tİ) Türkiye’deki tek temsilcidir. DER) 7 S Şubat 2024 evlenmek amca g un, “ Tarımsal Ü Üretim ve Gıda: Yeniden kendi kendine yeten bir ülke olmak” ana iletişim Beykoz benimle Ü Üniversite ‘ gerçekleştireceği zirve ile “ Gi dağ Güvenliği ve gıdaya adil erişimi tehdit eden en kritik sorunlar Ve çözüm O Önerilerini tartışacak.
İnsanlık, küresel gıda sisteminin bozulması ve bozulmasıyla karşı karşıyadır. “ “krizler” nedeniyle tarihte her zamankinden daha fazla “ “açlık” tehlikesiyle karşı karşıya. Savaşlar, salgın hastalıklar, doğal afetler ve iklim krizi küresel gıda sistemini altüst eden faktörlerdir. O Birbirini tetikleyerek yükünü arttırmaya devam eder.
Bugün dünyada yaklaşık 800 milyon insan açlık çekerken, üretilen gıdanın üçte biri kayboluyor veya israf ediliyor. bilim insanlarına g O İklim krizine neden olan küresel emisyonların yüzde 10’u ‘ Buna kayıp veya israf edilen besinler neden olsa da, O sonuçların içinde Üretim, dağıtım ve depolamadaki stratejik hatalar ve yanlış tüketim alışkanlıkları “açlık riskini” artırıyor.
“Zirve gıda bankacılığı modelinin kanıtıdır”
dünyada 50 ‘ fazla ülkede uygulanıyor “ Güney Afrika, Almanya ve Tayland’da gıda bankacılığı deneyimleri ‘ Bir sonraki konuşma bundan sonra gelecek kibrit Bilgileri birlikte aktaracak olan Küresel Gıda Bankacılığı Ağı (Küresel Gıda Bankacılığı Ağı) Orta Doğu Güney ve Afrika O İlgili Programlar Y O Skoru Gabriela A. Kafarhire yaptı, tepe O Daha önce paylaştığı mesajda, “ TI DER ‘ “Etkileri uzun süre devam edecek yıkıcı depremden bir yıl sonra Türkiye’nin 4. Gıda Bankası Zirvesi’ne ev sahipliği yapıyor olması, Türk halkının dayanıklılığının ve kurulan etkin gıda bankacılığı ağ modelinin bir kanıtıdır.”
Yemek bankaları n, g Kafarhire, aşırı gıdanın, gıdaya erişimde sorun yaşayan insanlar arasındaki bir ilişki olduğuna dikkat çekerek, geçen yıl şunları söyledi: lGFNa Ağında 50’den fazla ülkede faaliyet göstermektedir O stern g Gıda bankaları 32 milyon kişiye, 651 milyon kilo gıdaya ulaştı da da Küresel gıda sisteminin işleyişindeki bozulmanın düzeltileceğini veya şu anda açlıkla karşı karşıya olan milyonlara ihtiyaç duyulan gıda yardımlarının ulaştırılacağını belirtti. n, d dünyanın en acil gündemleri olarak O Nemini koruduğuna dikkat çekti.
Deprem felaketinde gıdaya erişim O nem
7 Şubat ayında Beykoz Ü Üniversite ‘ TI, gerçekleşecek zirvenin sahibi DER ‘ Ba’da Başkan Hande Tibuk, geçen yıl 11 ilde meydana gelen ve 13,5 milyon vatandaşımızı etkileyen deprem felaketinin, gıda üretim ve dağıtımını ve Gıda Bankacılığını etkilediğini söyledi. O nemini bir kez daha hisset O rune rk Bunu vurguladı.
Tibuk, son 6 yılda hızlanan faaliyetleri sonucunda bugün faaliyetlerini 36 ilde 67 gıda bankasına taşıyor. DER ‘ amacı uçmak Bunu şu cümlelerle dile getirdi: “ TI DER ‘ ile ilgili O Asıl amacı Türkiye ‘ “Türkiye’nin her ilinde gıda bankası açmak, gıdamızı korumak ve ihtiyaç sahibi herkesin erişimini sağlamaktır.”
7 Şubat ‘ Zirvedeki konular neler? turta parlayacak mı?
Temel İhtiyaçlar Derneği ‘ (TİDER) mülkiyetinde gerçekleştirilecek “ Tarımsal üretim ve gıda: Yeniden kendi kendine yeten bir ülke olmak” ana iletişim Zirvede gerçekleşecek olan bahis uzmanları:
✓ İklim değişikliği ve tarım/gıda üretimi
✓ Gıda güvenliği ve gıdaya adil erişim
✓ Gıda paylaşımında adaletsizlik
✓ Afetlerde G BEN da Bankac BEN ben ışık
✓ G BEN da Bankac BEN ben ışık ve d sen evet O örnekler
✓ T sen zamanımı al iş kan BEN temizlemek BEN N BEN n’de G BEN S israf ve atık BEN N O önleme ba S ben BEN temizlemek BEN kapsam BEN nda,
stratejik O nemli “ yiyecek sıkıntısı; kaynaklar Ve çözüm O Önerilerini tartışacak.
Program: 07S UBAT 2024, EVLENMEK AMBA (FOX TV Program Yapımcısı Merve Yıldırımsunumuyla birlikte)
09:30 – 10:00 Açılış Konuşmaları
Prof.Dr.Mehmet Durman, Beykoz Ü üniversite düz O ru
Hande Tibuk, Temel İhtiyaçlar Derneği, Y O Yönetim Kurulu Başkanı
10.00 – 11.00 Afetlerde Gıda Bankacılığının Değeri – Afet Platformu Çalışmaları
ılıman O R: Duygu Demirdağ,Gazeteci, Yapımcı
Nil Tibuko oğul Temel İhtiyaç Derneği Genel Müdürü
Mehmet Sarıca , İDEMA Y O N. Krl. Başkan – Afetlerde depo ve lojistik O temizlemek
Melsen Tunca, TOKTUT, Afetlerde sıcak yemek ve suya erişim
Ebru Baybara Demir, Şef, Sosyal Girişimci, G O Nül Mutfağı Kooperatifi. “ “Aşçıbaşı deprem çalışmaları”
11:00 – 11:15 Kahve Arası
11:15 – 12:15 Tarımda İsrafı Nasıl Önleriz?
ılıman O R: Semra Sevinç,Sürdürülebilirlik Akademisi, Türkiye Direkt O ru
Salı Lin Ak ile ilgili, Tabit Akıllı Tarım Teknolojileri A.Ş., Smart K O Proje
Yasemin Kireç, Anadolu Meraları CEO, Onarım Geçici Tarım Projeleri
Selda Susal Saatçi, Anadolu Efes Kümelenmesi Kurumsal İletişim ve İlişkiler Direkt O ru
12:15 – 12:30 Temel İhtiyaçlar Derneği (Tİ) DER) İstihdam Projesi ve DesteğiIK Web Sitesi Sunumu
12:30 – 13:45 Öğle Yemeği
13:45 – 14:45 Gıda Bankacılığı nD Dünyadaki gelişme
ılıman O R: Gabriela Kafarhire, Küresel Gıda Bankacılığı Ağı – AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ
Ryan Harty, Tarım ve HoReCa Sektörü O ru itibaren rune Kurtarma, Tafel, AlmanyaGıda Bankası
Andy Du Plessis, Gıdaİleri Güney Afrika Gıda Bankası Büyük Tarım Projesi
James Leyson, Devamlılık Akademisyenleri Tayland Gıda Bankası
14,45 – 15,45G da de İş Zincirinde Kayıp ve İsrafa Bilimsel Bakış
ılıman O R: Prof.Dr.Mehmet Pala, Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi
Dr. Rüştü Bozkurt , NB İktisat Gaz. Gi da de Değer zincirindeki altyapı eksiklikleri
Aylin Buluştu , Arçelik, Gıda Ar-Ge Lideri Evdeki gıda israfını azaltıyoruz O Bunu önlemek için ne yapılabilir?
Dr.İbrahim Sani Özdemir ,T Ü BİTAK-MAM Gıda Grubu, Besin kayıpları O önlenmesinde teknolojik yenilik O öğeler
15:45 – 16:00 Kahve Arası
16:00 – 17:00 Gıda Bankacılığı, Paydaşlarla Sürdürülebilirlik
ılıman O R: Aziz Akgül,Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Lideri (Onay bekleniyor)
Begüm Yontar Avcı, Danone T Türkiye, Sürdürülebilirlik Lideri
Didem Mahsunlar, Gi da de İş Zinciri Ar-Ge Danışmanı
İsmail Özer, Gaziantep Belediyesi Sosyal Hizmet Şube Müdürü ,G İda Bank Çalışmaları
TEMEL İHTİYAÇ DERNE GI hakkında:
2010 yılında gıda sektörü O Açlık ve yoksullukla mücadelede tarlada çalışma ve gıda bankacılığı O Önemli bir araç olduğuna inanan 9 kurucu üye tarafından Gıda Bankacılığı Derneği adı altında faaliyetlerine başlayan yapı, faaliyetlerine istihdam ve kalkınma projelerini de ekleyerek 2014 yılında Temel İhtiyaç Derneği (Tİ) olarak kuruldu. insanların kendi yetkinlik ve yeteneklerine uygun işlerde çalışabilmelerinin en temel ihtiyaçlardan biri olduğunu ifade etmektedir. DER) adını aldı.
TİDER bu yapısıyla israfı önlüyor ve gezegeni koruyor. O Bir yandan önemli konulardan birine çözüm bulmaya çalışırken, bir yandan da insanların temel ihtiyaçlarına adil ve eşit şekilde ulaşabilmelerini sağlamak istiyoruz. içinde, g Gıda bankacılığı yaygınlaştı rma işini yap on bin Kâr amacı gütmeyen, sivil toplum kuruluşudur.
GIDA BANKACILIĞI Ğİ nedir?
gıda bankası; Bağışlanan gıda, giyim, temizlik ve hijyen ürünlerini toplayan, ayrıştıran, saklayan ve ihtiyaç sahiplerine dağıtan sivil toplum O onun organizasyonudur. Firmalar ve şahıslar buralarda gıda, giyim ve temizlik ürünleri üretiyorlar. “ bankaya yatırır” ve bu işlere ihtiyacı olanlar “ bankadan çık ekmek ”.
Temel İhtiyaçlar Derneği, G Gıda Bankacılığına kapsamlı bir bakış açısı getiren, yoksulluk ve israfla mücadeleyi bütünsel bir modelle ele alan ve somut çözümler üreten bir sivil toplum kuruluşudur. kuruluşuna destek verdiniz mil Gıda bankalarının raflarında atıklardan biriktirilen kullanılabilir gıda, temizlik ürünleri ve kıyafetler yoksul ailelere ulaştırılıyor. mas Sağlar.
Gıda Bankaları, ihtiyaç sahiplerinin onurunu korumak ve takviye sisteminin bir parçası olmalarını sağlamak amacıyla, faydalanıcı olarak belirlenen ihtiyaç sahiplerinin adil bir şekilde ürün alabilmelerini sağlamaktadır.
TEMEL İHTİYAÇ DERNE Ğİ e O Yönetim Konseyi Başkanı : HANDE T IBUK Hakkında:
Hande Tibuk; 1999 yılında Koç Üniversitesi İktisat bölümünden mezun oldu. O lumunu, yıl 2008 Ecole H in otel ile Lozan’da otel işletmeciliği yüksek lisans programını tamamladı.
2012 ‘ Net Holding A.Ş. S. Y O İcra Kurulu Ü Üye & Genel Koordinatör O g olarak r O Revize ediyor.
2018 ‘ Kuzey Kıbrıs’ta ‘ yaralı deniz kaplumbağalarını kim tedavi ediyor Meritta Deniz Kaplumbağası Merkezi’ni kurdu. Hala 2018 ‘ dey O Temel İhtiyaç Derneği yönetim kurulu başkanlığına seçildi ‘ ile ilgili ( TI DER ) Aynı zamanda Türkiye İş Kadınları Derneği Başkanı Hande Tibuk ‘ içinde ( TI KAD )Evet O denetim konseyi Ü evet, Kadınlar 20 ( W20 ) Türk Heyeti Ü Evet ve Kuyu gün iz Dernek Y O Yönetim Kurulu Ü Evet.